AdresTonguç Cad. No: 56 Birlik Apt. Miraç Asma Tavan Muratpaşa/ANTALYA
Telefon0 543 447 23 20
Emailinfo@mirackonsept.com

Hizmetlerimiz ve ProjelerimizNeler
Yapıyoruz

Alçıpan, Asma Tavan, Dekoratif Alçı Sıva, Plastik Gergi Tavan ve daha bir çok konuda çalışmalarımız ile ilgili görsellere ulaşabilirsiniz.
https://mirackonsept.com/wp-content/uploads/2020/09/post_03-1280x854.jpg

Asma Tavan Terimleri

Alçıpan Asma Tavan nedir?

Alçıpan asma tavan ilk olarak 1894 yılında ABD’ de Augustine Sackett‘ in aldığı patent ile ortaya çıkmıştır ve halen günümüzde kullanılmaya devam eden bir asma tavan çeşididir. Modası geçmeyecek olan alçıpan asma tavan dekoratif ve estetik olarak bize hayal gücümüzün yettiği kadar çeşitli tasarımlar sunmaktadır. Her alanda kullanılan alçıpan, tavanlarda ve duvarlarda hem estetik olarak farklı tasarımlar sunmakta hem de tavan ve duvarlardaki tesisat ve benzeri hoş görünmeyen görüntülerini ortadan kaldırmaktadır. Ayrıca duvarlarda raf, gizli ışık aydınlatma amacıyla kullanılmaktadır.

Alüminyum Asma Tavan

Alüminyum asma tavan,  bir çok alanda hem sudan nemden etkilenmediği için hem de hijyenik olduğu için okul, hastane, resmi kurumlar, iş yerleri, banyo ve tuvaletlerde gönül rahatlığı ile kullanılmaktadır. Son dönemde özellikle 30×30 ebatlarında bir çok çeşidi üretilmeye başlandı. Evlerde genelde tuvaletlerde ve banyolarda kullanılmaktadır.

Buffle Tavan Nedir?

Ayrıca, Baffle olarak da bilinen Baffle Ceiling veya Wikipedia’ya göre asma metal tavan asma , açık tip bir tavan konstrüksiyonudur. Alüminyum, ahşap veya herhangi bir ses emici malzemeden yapılmış, havadaki sesin gücünü (seviyesini) azaltan çeşitli desen ve kombinasyonlarda dikey olarak asılı lineer profiller kümesidir . Yönlendirme tavanı, yukarıdaki plenum alanına ve beton tavana bir görünüm ve erişim sağlar.

Akustik Ses Perdeleri, bir tür asma tavan sistemidir veya açılır tavan, büyük, sınırlı duvar alanı olan ve tavan seviyesindeki servislere sınırlı görsel ve fiziksel erişim gerektiren, kullanım için mükemmel bir seçimdir.

Taşyünü Asma Tavan nedir?

Taşyünü asma tavan; ezilerek toz durumuna getirilmiş bazal taşının, farklı kimyasal materyaller ve geri dönüşüme sahip atık materyallerle birleştirilmesiyle oluşturulan malzemeye taşyünü asma tavan denir. Ses yalıtımı sağladığı için özellikle sinema salonlarında  ve konferans salonlarında da kullanılmaktadır.

PVC Gergi Tavan nedir?

Pvc gergi tavan, uzun bir süredir ofis, avm, ev, iş yerleri resmi kurumlar ve bir çok mekanda çok şık ve değişik modellerde imkanlar sunduğu için tercih edilmektedir. Sınırlı genişlikte fakat sınırsız uzunlukta uygulama mümkündür. Transparan, dijital baskılı ve lake olarak farklı seçenekleri mevcuttur. Sonsuz defa sökülüp takılabilme özelliğine sahiptir. Sağlığa kesinlikle zararlı değildir.

Örnek Projelerimiz